Behandlinger

Lider du af tandlægeskræk?

Ring til os, og lad os tage en dialog om, hvordan vi bedst kan hjælpe dig.

Rutinemæssig eftersyn

Rutinemæssig eftersyn

Vi anbefaler et almindeligt tandeftersyn med 6-8 måneders mellemrum, afhængig af status på dine tænder. Vi kan opdage begyndende tandskader, inden de udvikler sig, og sætte ind med en forebyggende behandling.

 

Vi tilbyder tandrensning ved rutinemæssig tandeftersyn, hvor vi fjerner tandsten og renser tænderne for misfarvninger og belægninger.

 

Hvilken type tandpleje, der i det daglige er mest effektiv, er meget individuelt. Vi sørger derfor altid for en grundig vejledning i personlig tandpleje.

 

Vi anbefaler, at du får gamle sølvplomber udskiftet, da de kan medføre revner og brud i tanden og eventuelt alvorlig tandskade som tandrodsbetændelse.

Krone eller Bro -behandlinger

Krone eller Bro -behandlinger

Behandling med kroner og broer er en fast del af arbejdet hos os. Du er med andre ord i trygge hænder, hvis du overlader arbejdet med kroner og broer til os.

 

Vi sørger altid for at give dig en grundig information om behandling, materialer og priser, hvis vi skønner krone/brobehandling er nødvendig.

 

En krone kan være nødvendig som beskyttelse af tænder, der er blevet rodbehandlet eller har store fyldninger. Kronen kan også fungere som beskyttelse af en knækket tand eller en tand med revner.

 

En bro fungerer som erstatning for en eller flere manglende tænder. Broen bliver fastgjort til de omkringstående tænder og føles som en naturlig tand.

 

Vi lægger stor vægt på, at resultatet bliver kosmetisk flot og langtidsholdbart.

Almen kirugi

Almen kirugi

Vi kan klarer de fleste kirurgiske indgreb. Er det særligt krævende operationer henviser vi til en erfaren specialtandlæge og kæbekirurg, som også kommer her til klinikken.

 

Fjernelse af visdomstænder, operationer af cyster, rodspidsoperationer og tandkødsoperationer hos paradentosepatienter.

 

En visdomstand, der ikke er vokset ordentligt frem, kan blive nødvendig at fjerne, så den ikke er årsag til betændelser eller skader på nabotænderne.

 

En cyste i kæbe eller mundslimhinde kan give store gener, men kan let opereres med lokalbedøvelse.

 

En rodspidsoperation er nødvendig, hvis betændelser på rodspidser ikke kan behandles med en almindelig rodbehandling.

En tandkødsoperation med fjernelse af tandkød kan være nødvendig for at mindske tandkødslommernes dybde i forbindelse med paradentosebehandling.

Forebyggende paradentose

Forebyggende paradentose

Paradentose er et andet ord for kronisk tandkødsbetændelse med tab af knogle omkring en eller flere tænder. Symptomerne kan være dårlig ånde og blødende tandkød, som udvikler sig over tid.

 

Uden behandling for paradentose, risikerer du, at tanden bliver mere og mere løs for til sidst at falde ud.

 

En dybdegående tandrensning kan være nødvendig for at holde paradentosen nede. Med tandtråd, tandstikkere og interdentalbørste kan du i det daglige desuden gøre dit til, at paradentosen ikke udvikler sig.

 

Paradentose kræver flere regelmæssige besøg på klinikken for fjernelse af bakteriebelægninger og tandsten.

Implantatbehandling

Implantatbehandling

Mangler du en eller flere tænder, kan et tandimplantat være den bedste løsning.

 

Et implantat er fremstillet af titanium, et materiale, som let accepteres af organismen. Det fungerer som en kunstig tandrod, hvorpå der sættes en kunstig tand, en krone, som både ligner og føles som en naturlig tand.

 

Implantatet giver et kosmetisk smukt resultat til fordel for dit smil og din livsglæde.

 

Implantater har en lang levetid. De første implantater blev således sat ind for mere end 35 år siden og fungerer stadig. Siden da har udviklingen kun gjort implantater endnu bedre.

 

Vi vil altid stå til rådighed med grundig information og rådgivning om, hvordan et implantat kan sættes ind, hvor du mangler en tand.

Digital Røgnten

Digital Røgnten

vores klinik er der installeret et digitalt røntgenapparat med en fladskærm. Ved hjælp af det digitale apparat kan vi tage røntgenbilleder på under to minutter, vise dem på en skærm og diskutere dem med dig.

Der er installeret panorama scanner, og kan derfor tilbyde digital panoramaoptagelser af hele tandsættet og kæbeleddet.

Panoramaoptagelser er især meget anvendelige ved implantologi og kirurgi. Panorama scanneren står i et særskilt rum, og filmen er uden for munden under undersøgelsen. Den er derfor ikke forbundet med ubehag. Man skal blot stå stille under optagelsen, der tager mindre end et halvt minut.

Aftagelig protetik

Aftagelig protetik

Ved tab af en eller flere tænder kan behandling med aftagelig protetik være en mulighed. Denne behandling kan oftest give et pænt og velfungerende tandsæt til rimelig pris.

 

Vi fremstiller både helproteser, hvis samtlige tænder mangler, men også delproteser i acryl eller med et metalskelet indstøbt i acryl, – en såkaldt unitor med bedre pasform.

Bideskinner

Bideskinner

Behandling med bideskinner, det være sig bløde eller hårde, kan komme på tale i forbindelse med muskelsmerter i tyggemuskulaturen. Disse kan være fremkaldt af tandpres og ved at skære tænder.

Har du brug for akut hjælp?

Hvis du får behov for akut-hjælp udenfor vores åbningstider, kontakt venligst tandlægevagten.

70 200 255